ПДЧ

Това е вид композитен материал, който се използва за производството на мебели и други изделия от дървесина.

ПДЧ е направена от дървесни частици, които се смесват с лепило и се пресоват в голяма плоча. В зависимост от крайното приложение, дървесните частици могат да бъдат от различни видове дървесина – например бук, дъб, бор, ела и други.

ПДЧ е подходяща за производство на мебели, защото е лесна за обработка и има равна повърхност, която позволява гладко покритие.

ПДЧ се използва за изработка на различни видове мебели, като например шкафове, маси, полици, скринове, легла и други. Тя може да бъде покрита с различни материали, като меламиново фолио, дървесна фурнировка, лак и други, за да се постигне желаната визия и функционалност на мебелите.

МДФ

Това е материал, който се използва за производството на мебели и други изделия от дървесина.

МДФ се произвежда от дървесни частици, които се смесват с лепило и се пресоват под високо налягане и температура. Така се получава гъста плоча с равна и гладка повърхност.

Възможностите за обработка на МДФ са много големи, тъй като той е много по-гъст и по-здрав от ДСП и ПДЧ. Повърхността на МДФ е много гладка и плътна, което я прави подходяща за покриване с различни материали като фолио, лак, боя и др.

МДФ се използва за производство на мебели, като например кухненски шкафове, маси, полици, скринове, гардероби и други. Той е подходящ за изработване на детайли и елементи със сложна форма, като например извити части, защото може да бъде рязан и обработван много точно.

МДФ е също така устойчив на влага, което го прави подходящ за употреба във влажни помещения. Той е и по-устойчив на деформации и разтваряне в сравнение с други видове композитни дървени материали.

Масив

То представлява естествената форма на дървото, като се използва вътрешно ядро и кората на дървото.

Масивното дърво има много предимства пред други видове материали. Най-важното е, че то е изключително здраво и издръжливо. Масивното дърво може да издържи на много години употреба и при правилна грижа може да запази своята красота и функционалност за много години напред.

Освен това, масивното дърво е естествен материал, който допринася за усещането за топлина и уют в дома. То има естествен цвят и текстура, които се запазват и подчертават при обработка.

Недостатъците на масивното дърво включват по-високата му цена в сравнение с други материали и по-високата му тежест, която може да направи транспортирането и монтажа малко по-трудни.

Масивното дърво се използва за производството на различни видове мебели, като маси, столове, шкафове, легла и други. Той може да бъде използван и за други декоративни изделия, като рамки за картини, скулптури, подови настилки и други.